U kunt bij verhuur service Nederland in woerden verschillende maten steigers huren  zowel brede als smalle steigers

Rolsteigers zijn ideaal voor het schilderen , renoveren, onderhoud en installatie werkzaamheden aan  u huis.

Steigers hebben de mogelijkheid om eenvoudig verplaatst te worden dankzij de wielen die onderaan de steiger geplaatst zijn

Ook hebben wij verschillende hulp  materialen voor de steiger zoals en dakkapel set of loopbrug om het werk nog makkelijker te maken.

Een brede of juist een smalle rolsteiger huren?

De rolsteiger kan gehuurd worden in een brede maat (1,8 meter) en een smalle maat (0,75 meter). Een brede rolsteiger is stabieler en de werker heeft meer ruimte, maar de smalle rolsteiger kan beter in kleine ruimtes en steegjes geplaatst worden. De brede steiger is daarom ideaal om te huren voor bijvoorbeeld schilder werkzaamheden en de smalle rolsteiger is weer beter te huren voor werkzaamheden aan trottoirs of tussen de machines in bijvoorbeeld fabrieken. De smalle rolsteiger is zelfs in te zetten als gevelsteiger. Allebei de steigers zijn meestal van aluminium en hierdoor zijn de rolsteigers zeer licht en geschikt voor alle soorten omstandigheden zoals droge plekken of vochtige plekken. Doordat ze een lichtgewicht zijn, zijn de rolsteigers snel op te bouwen en ook weer af te breken.

Handige tips voor het huren van een rolsteiger

De maximale vrije opbouwhoogte (dit is hoe hoog de steiger gebouwd mag worden zonder verankering aan een muur) kan afhangen van de plek waar je de gehuurde rolsteiger opbouwt. Bij buitengebruik is dit meestal rond de 8 meter werkvloerhoogte en bij binnen gebruik ligt dit rond de 12 meter werkvloerhoogte. Let er wel op dat als je de rolsteiger opbouwt boven deze werkvloerhoogtes je de steiger als een vaste steiger moet zien en dus verplicht bent de steiger te verankeren.

Ga veilig te werk met een gehuurde rolsteiger

Heb je een steiger nodig van 12 meter of hoger, huur dan ook een veiligheidsharnas. Zodat je veilig gebruik kan maken van de steiger. Voor klussen die zich lager bij de grond bevinden of binnenshuis, is een kamersteiger huren wellicht een betere optie. Gebruik bij het opbouwen van de steiger altijd een waterpas. Het is van belang dat de steiger niet gaat hellen. Het maximaal toelaatbare hellingspercentage is 1%. Dat betekent dat de steiger per meter 1 cm mag overhellen. Het is om deze reden belangrijk dat de rolsteiger altijd op een verharde en egale ondergrond wordt geplaatst. Het aanbrengen van stabilatoren aan de rolsteiger is ook aan te raden.

 

 

Steiger